Posjetili smo WordCamp Split, sliježu se dojmovi

U Splitu se ovog vikenda održao drugi hrvatski WordCamp i prvi događaj takve vrste u gradu –WordCamp Split. Tijekom 3 dana radionica, predavanja i općenito druženja, kroz prostorije Ekonomskog fakulteta u Splitu prodefiliralo je gotovo 200 sudionika.

Sve je započelo u petak, serijom od 6 besplatnih radionica a sama konferencija je službeno započela u subotu ujutro, uvodnim govorom Ivana Blagdana iz splitske WordPress zajednice, koja je uspješno organizirala prvi WordCamp u Splitu.

Ono što posebno veseli je kvaliteta predavanja– od domaćih do stranih predavača. Od početnika do iskusnih predavača, sva su predavanja bila zanimljiva te smo ih pratili s velikim interesom. Organizatori su se pobrinuli da predavanja budu raznolika pa nije prevladavala samo jedna tema. Tako smo imali prilike poslušati tehnička predavanja o WordPressu (custom URL structure, REST API, WordPress.org themes, WooCommerce, related posts), dizajnerska predavanja (branding your WordPress work, designing in a browser, dealing with design revisions), predavanja o sigurnosti, sadržaju, ali i inspirativna predavanja (How to start a business in WordPress; a Codeable story, Growth Methodologies in a Distributed Environment, Moving forward in WordPress).

Poslije Rijeke, Split je uspješno organizirao WordCamp u Hrvatskoj i sad je red na nekom drugom gradu da preuzme organizacijsku palicu, te da sljedeće godine imamo novi WordCamp koji će okupiti još više ljudi uz još bolju atmosferu.

Share the Post

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/