Upgrade servera

Uskršnje praznike iskoristili smo za prelazak na puno jači dedicirani server, i dok su svi uživali u blagdanima, mi smo dane provodili u konfiguraciji i prebacivanju sadržaja na novi server. Bilo je potrebno dosta vremena i živaca ali trud se isplatio jer su svi korisnici osjetili povećanje performansi i brže otvaranje stranice, dobili su i više prostora na disku a sam prelazak se nije osjetio.

DataDock datacentar

Nekoliko riječi o datacentru

Server se nalazi u Strasbourgu, gradu na granici Francuske i Njemačke, u prenamjenjenom lučkom skladištu. Operator PlusServer GmbH je započeo sa radovima 2007. a datacentar je postavljen u operativno stanje 2010.

Datacentar se nalazi na idealnoj lokaciji: sve IT i Telco linije idu preko Strasbourga što garantira odličnu povezanost, a sama pozicija u srcu Europe obećava jednake performanske svim EU korisnicima. Osim toga, datacentar se nalazi na jednom od najvećih sistema podzemnih voda u Europi, a upravo se te podzemne vode iskorištavaju za hlađenje datacentra. Taj sistem hlađenja (jedinstvena tehnologija sama po sebi) je toliko učinkovit da je ovo jedan od najzelenijih, ako ne i najzeleniji datacentar u Europi. Manje troškova za hlađenje na kraju znači niže cijene hostinga.