Posjetili smo WordCamp Split, sliježu se dojmovi

U Splitu se ovog vikenda održao drugi hrvatski WordCamp i prvi događaj takve vrste u gradu –WordCamp Split. Tijekom 3 dana radionica, predavanja i općenito druženja, kroz prostorije Ekonomskog fakulteta u Splitu prodefiliralo je gotovo 200 sudionika.

Sve je započelo u petak, serijom od 6 besplatnih radionica a sama konferencija je službeno započela u subotu ujutro, uvodnim govorom Ivana Blagdana iz splitske WordPress zajednice, koja je uspješno organizirala prvi WordCamp u Splitu.

Ono što posebno veseli je kvaliteta predavanja– od domaćih do stranih predavača. Od početnika do iskusnih predavača, sva su predavanja bila zanimljiva te smo ih pratili s velikim interesom. Organizatori su se pobrinuli da predavanja budu raznolika pa nije prevladavala samo jedna tema. Tako smo imali prilike poslušati tehnička predavanja o WordPressu (custom URL structure, REST API, WordPress.org themes, WooCommerce, related posts), dizajnerska predavanja (branding your WordPress work, designing in a browser, dealing with design revisions), predavanja o sigurnosti, sadržaju, ali i inspirativna predavanja (How to start a business in WordPress; a Codeable story, Growth Methodologies in a Distributed Environment, Moving forward in WordPress).

Poslije Rijeke, Split je uspješno organizirao WordCamp u Hrvatskoj i sad je red na nekom drugom gradu da preuzme organizacijsku palicu, te da sljedeće godine imamo novi WordCamp koji će okupiti još više ljudi uz još bolju atmosferu.

Share the Post