Posjetili smo WordCamp Split, sliježu se dojmovi

U Splitu se ovog vikenda održao drugi hrvatski WordCamp i prvi događaj takve vrste u gradu –WordCamp Split. Tijekom 3 dana radionica, predavanja i općenito druženja, kroz prostorije Ekonomskog fakulteta u Splitu prodefiliralo je gotovo 200 sudionika.

Sve je započelo u petak, serijom od 6 besplatnih radionica a sama konferencija je službeno započela u subotu ujutro, uvodnim govorom Ivana Blagdana iz splitske WordPress zajednice, koja je uspješno organizirala prvi WordCamp u Splitu.

Ono što posebno veseli je kvaliteta predavanja– od domaćih do stranih predavača. Od početnika do iskusnih predavača, sva su predavanja bila zanimljiva te smo ih pratili s velikim interesom. Organizatori su se pobrinuli da predavanja budu raznolika pa nije prevladavala samo jedna tema. Tako smo imali prilike poslušati tehnička predavanja o WordPressu (custom URL structure, REST API, WordPress.org themes, WooCommerce, related posts), dizajnerska predavanja (branding your WordPress work, designing in a browser, dealing with design revisions), predavanja o sigurnosti, sadržaju, ali i inspirativna predavanja (How to start a business in WordPress; a Codeable story, Growth Methodologies in a Distributed Environment, Moving forward in WordPress).

Poslije Rijeke, Split je uspješno organizirao WordCamp u Hrvatskoj i sad je red na nekom drugom gradu da preuzme organizacijsku palicu, te da sljedeće godine imamo novi WordCamp koji će okupiti još više ljudi uz još bolju atmosferu.