Upgrade servera

Uskršnje praznike iskoristili smo za prelazak na puno jači dedicirani server, i dok su svi uživali u blagdanima, mi smo dane provodili u konfiguraciji i prebacivanju sadržaja na novi server. Bilo je potrebno dosta vremena i živaca ali trud se isplatio jer su svi korisnici osjetili povećanje performansi i brže otvaranje stranice, dobili su i više prostora na disku a sam prelazak se nije osjetio.

Specifikacije servera:

  • Intel® Xeon® E3-1230v2
  • Quad-Core, 4x 3,7 GHz
  • 32GB DDR3 RAM
  • 2x 500GB SSD
  • 1 Gbit/s

DataDock datacentar

Nekoliko riječi o datacentru

Server se nalazi u Strasbourgu, gradu na granici Francuske i Njemačke, u prenamjenjenom lučkom skladištu. Operator PlusServer GmbH je započeo sa radovima 2007. a datacentar je postavljen u operativno stanje 2010.

Datacentar se nalazi na idealnoj lokaciji: sve IT i Telco linije idu preko Strasbourga što garantira odličnu povezanost, a sama pozicija u srcu Europe obećava jednake performanske svim EU korisnicima. Osim toga, datacentar se nalazi na jednom od najvećih sistema podzemnih voda u Europi, a upravo se te podzemne vode iskorištavaju za hlađenje datacentra. Taj sistem hlađenja (jedinstvena tehnologija sama po sebi) je toliko učinkovit da je ovo jedan od najzelenijih, ako ne i najzeleniji datacentar u Europi. Manje troškova za hlađenje na kraju znači niže cijene hostinga.

Share the Post

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/